Veelgestelde vragen over stekkerklare zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van Plug in solar zonnestroomsystemen?

Plug in solar heeft zich volledig gespecialiseerd op Doe Het Zelf zonnepaneel pakketten voor consumenten. Door onze ervaring en feedback van klanten hebben wij pakketten samegesteld die van topkwaliteit zijn en zeer eenvoudig te monteren:

  • Gebruik van A-merken.
  • Montagesysteem wordt apart geleverd van het paneel, dat maakt het makkelijker om het systeem te plaatsen.
  • De onderconstructie is zeer stabiel waardoor plaatsing van het paneel zeer eenvoudig is.
  • Speciale montagemogelijkheid voor micro-omvormer.
  • Geen installateur nodig.
  • Duidelijke handleiding.
  • Op maat gemaakte transportverpakkingen.
  • Levering uit voorraad binnen 1 dag.
  • Goede bereikbaarheid voor advies. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00-22.00uur en zaterdag van 09.00-18.00uur.

Zijn er subsidies voor zonnepanelen beschikbaar?

Landelijk gezien zijn er geen subsidies meer beschikbaar voor zonnepanelen. Lokaal zijn er soms nog wel subsidie mogelijkheden.

Voor 2015 heeft de gemeente Nijmegen nog subsidie beschikbaar. Deze subsidie bedraagt in het geval van een Zo Simpel Enkel of Zo Simpel Dubbel set 1/3 deel van de aanschafprijs. Dat maakt het dus (tijdelijk) zéér interessant om als inwoner van Nijmegen de start te maken. Het verlaagd de terugverdiendtijd van 9 naar 6 jaar. De subsidie wordt toegekend zolang er budget is.

Meer informatie: https://app1.nijmegen.nl/Loket/prodcat/products/getProductDetailsAction.do?name=Energiebesparing%2Bparticuliere%2Bwoningen%2Ben%2Bhuurwoningen%252C%2Bsubsidie%2Baanvragen

Zijn Plug in solar stekkerklare zonnepaneel pakketten ook voor huurders interressant?

Ja, het grote voordeel van onze pakketten is dat u deze zelf plaatst (bijvoorbeeldop het platte dak van een schuur) en u het systeem dus ook weer mee kan nemen bij een eventuele verhuizing. De stroom die wordt geproduceerd verbruikt u zelf waardoor de energierekening omlaag gaat omdat u minder stroom van uw energieleverancier nodig hebt. De eventueel teveel geproduceerd stroom gaat terug het net in en wordt in mindering gebracht op uw energierekening.

Wat kan ik besparen?

Met een Zo Simpel Enkel bespaart u € 50,-- aan elektriciteitskosten per jaar en met een Zo Simpel Dubbel € 100,-- per jaar. Simpel gezegd heeft u de sets terugverdiend binnen 9-10 jaar en is het daarna pure winst. Bovendien een mooie bijdrage aan de toekomst. Daarnaast blijkt dat u door de aanschaf van zonnelen energiebewuster wordt en daardoor ook op energiebesparingsgebied aan de slag gaat. 

Wij houden u bewust geen mooier plaatje voor waarin we stijging van energiekosten, BTW teruggave en eventuele subsisdies of looptijden van 25 jaar verrekenen.

Wat gebeurt er met de geproduceerde stroom?

1) Een deel van de geproduceerde stroom verbuikt u direct in huis. Dit deel van de stroom koopt u dus niet meer van de energieleverancier in waardoor uw jaarverbuik zal dalen. Uw apparaten functioneren op uw eigen stroom en de elektriciteitsmeter staat daardoor (deels) stil.

2) Een ander deel van de geproduceerde stroom gaat terug het net is. Dat gebeurd wanneer de zonnepanelen meer stroom produceren dan u op dat moment in huis verbruikt. Deze stroom levert u dus terug aan het net en wordt met uw stroom verbruik verrekend.

1 + 2 = de totale opgewekte zonnestroom van de zonnepanelen

Heb ik een nieuwe elektriciteitsmeter nodig?

De zonnestroompakketen van Plug in solar werken altijd, onafhankelijk van uw elektriciteitsmetermeter. Een groot deel van de zelf geproduceerde stroom verbruikt u direct in huis, denk aan de apparaten die altijd aanstaan zoals koelkast, vriezer, router ventilatiesysteem etc. Deze stroom gebruikt u zelf en komt dus niet uit het elektriciteitsnet waardoor u een lager verbuik heeft.

Pas als u meer zonnestroom produceert dan uw verbruik in huis op dat moment dan gaat deze stroom terug het net in en zou het mooi zijn als uw meter dat registreert. Deze teruggeleverd stroom wordt namelijk in mindering gebracht op uw rekening. Stuurt u ons een foto van de elektriciteitsmeter en wij geven u aan of de huidige meter geschikt is. Mail de foto naar info@pluginsolar.nl.